2014 Avrupa İaido Şampiyonası

 

21. Avrupa Iaido Şampiyonası (EIC’2014) Finlandiya’nın Helsinki şehri Vantaa bölgesinde 30/10-02/11/2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Şampiyonaya Bireysel ve Takım kategorilerinde katıldık.

Bireysel’de 5. Dan kategorisinde Hocamız Selçuk Burnaz, 4. Dan’da Ali ARI, 1. Dan’da Tolga Ovatman ve Taciser Sevinç yarıştılar. Ali ARI grup maçlarını geçerek turnuva bölümüne geçti. Burada İsveç’li rakibine kaybederek elendi. Bireysel 4. Dan kategorisinde Fighting Spirit madalyasına layık görüldü.

Takımlarda 4’lü grupta yarıştık. Çek Cumhuriyeti, İtalya ve İspanya ile yaptığımız maçlardan Çek Cumhuriyeti ve İtalya’yı yenerek 2 galibiyet aldık, İspanya’ya kaybettik. İtalya, İspanya ve Türkiye olarak 2’şer galibiyet aldık. Bayraklar ve maçlara bakıldığında 3.’lükte kalarak elendik.

Şampiyonadan sonra Dan sınavları da gerçekleşti. Fatih Dönmez 3. Dan, Tolga Ovatman, Taciser Sevinç ve Barış Baranoğlu 2. Dan ve Burhan Otcu arkadaşımız da 1. Dan sınavlarını başarı ile geçtiler. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamı ve sürekliliğini diliyoruz.

Kazanılan her tür başarı ve Iaido Türk Milli Takımının varlığı ile ilgili yoğun emekleri dolayısıyle hocamıza ayrıca teşekkür ederiz.

 

Şampiyona fotoğraflarını galeri bölümümüzdeki 2014 Avrupa Iaido Şampiyonası –  Finlandiya başlığı altında bulabilirsiniz.